Hindi Notes

Questions Quiz Answers in one word

 Question's Quiz 


1. Carl and the Passions changed band name to what   
Ans. Beach Boys

2. How many rings on the Olympic flag
 Ans. Five



3. What colour is vermilion a shade of
Ans. Red

4. King Zog ruled which country
Ans. Albania

5. What colour is Spock's blood
Ans. Green



6. Where in your body is your patella
 Ans. Knee ( it's the kneecap )

7. Where can you find London bridge today
Ans. USA ( Arizona )



8. What spirit is mixed with ginger beer in a Moscow mule
Ans Vodka

9. Who was the first man in space
Ans. Yuri Gagarin

10. What would you do with a Yashmak
Ans. Wear it - it's an Arab veil



11. Who betrayed Jesus to the Romans
Ans.  Judas Escariot

12 .Which animal lays eggs
Ans. Duck billed platypus

13. On television what was Flipper
Ans.  Dolphin

14. Who's band was The Quarrymen
Ans. John Lenon

15. Which was the most successful Grand National horse
Ans. Red Rum

16. Who starred as the Six Million Dollar Man
Ans.  Lee Majors

17. In the song Waltzing Matilda - What is a Jumbuck 
  Ans. Sheep

18. Who was Dan Dare's greatest enemy in the Eagle 
 Ans. Mekon

19. What is Dick Grayson better known as
Ans. Robin (Batman and Robin)

20. What was given on the fourth day of Christmas
  Ans. Calling birds

21. What was Skippy ( on TV )
Ans.  The bush kangaroo

22. What does a funambulist do
Ans. Tightrope walker



23. What is the name of Dennis the Menace's dog
  Ans.Gnasher

24. What are bactrians and dromedaries
Ans.  Camels (one hump or two)

25. Who played The Fugitive
Ans.  David Jason



26. Who was the King of Swing
Ans.  Benny Goodman

27. Who was the first man to fly across the channel
Ans.  Louis Bleriot

28 .Who starred as Rocky Balboa
Ans.  Sylvester Stallone

29 .In which war was the charge of the Light Brigade
Ans.  Crimean

30. Who invented the television


Ans.  John Logie Baird

31. Who would use a mashie niblick
Ans.  Golfer

32. In the song who killed Cock Robin
Ans.  Sparrow

33. What do deciduous trees do


Ans.  Lose their leaves in winter

34. In golf what name is given to the No 3 wood
Ans.  Spoon

35. If you has caries who would you consult
Ans.  Dentist - its tooth decay



36. What other name is Mellor’s famously known by
Ans.  Lady Chatterlys Lover

37. What did Jack Horner pull from his pie
Ans.  Plum



38 .How many feet in a fathom
Ans.  Six

39. which film had song Springtime for Hitler
Ans. The Producers



40. Name the legless fighter pilot of ww2
Ans. Douglas Bader

41. What was the name of inn in Treasure Island
 Ans.Admiral Benbow



42. What was Erich Weiss better known as
Ans. Harry Houdini

43. Who sailed in the Nina - Pinta and Santa Maria
  Ans. Christopher Columbus



44. Which leader died in St Helena
Ans.  Napoleon Bonaparte

45. Who wrote Gone with the Wind
Ans. Margaret Mitchell



46. What does ring a ring a roses refer to
Ans. The Black Death

47 .Whose nose grew when he told a lie
Ans. Pinocchio



48 .Who has won the most Oscars
Ans. Walt Disney

49. What would a Scotsman do with a spurtle
Ans. Eat porridge (it’s a spoon)



50. Which award has the words for valour on it
 Ans. Victoria Cross

Post a Comment

0 Comments